Kérdés:
A játék sebessége a Civ-V-ben befolyásolja a győzelemhez vezető utak életképességét?
Jerrod
2012-12-08 07:50:48 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kíváncsi voltam, hogy a gyors vagy a lassú játék befolyásolja-e a győzelemhez vezető bizonyos utak elérésének nehézségeit. Számomra úgy tűnik, hogy a tudományos és a kulturális győzelem sokkal könnyebb lenne a lassabb játékoknál. Tudom, hogy a kutatási idők és az építési idők azonban skálán mozognak; Talán arra gondoltam, hogy a méretezhetőség nem tökéletes.

Egy válasz:
agent86
2012-12-08 10:08:14 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Az utóbbi időben "gyors" játékokat játszottam, hogy megszerezzem az "Univerzum mestere" eredményt, és nem tapasztaltam, hogy a tudományos vagy kulturális győzelmek ennyire kizártak. A tudományos győzelem eltarthat egy ideig (lehet, hogy kanyarod végéhez közeledsz), de ez nem lehetetlen. A kulturális egyáltalán nem tűnik olyan nehéznek, őszintén szólva.

A diplomáciai győzelmeket tapasztalataim szerint elsősorban a városállamok befolyásolásával érik el, és ez nem nehéz egy gyors játékban, mint egy lassú játékban.

Az a katonai győzelem, amely meglepetést okozhat - egy gyors játékban kevesebb mozdulattal kell rendelkeznie, mielőtt egységei elavultak, és végül minden távolabb kerül egymástól a fordulatok szempontjából egységnyi idő a mozgásra. Ezt valamennyire kiegyensúlyozza az egységek előállításának sebessége, de úgy tűnik, mégis problémás lenne háborút vívni egy távoli ellenséggel. Sok más nagy térképen lévő Civ-szel szemben valószínűleg sokkal nehezebb lenne nyerni a határidőn belül.

Ez pont ellentéte annak, amire gondoltam, jó input.
Igen, egyetértek azzal, hogy a lassú játék életképesebbé teszi a katonai győzelmet - fontos az egységek elavulása előtti hosszú időszak, különösen, ha a polgári részleged különleges egysége. Lassú sebességgel a kultúra és a tudomány is hosszú időt vesz igénybe, így ha a honfoglalás életben tartja és nem kell újakat építenie, a hódítás jól működik.
A méret is számít;) Gyors és hatalmas = szinte esélytelen a katonai győzelemre. A legkisebb és gyorsabb (1v1) katonai győzelem életképes.


Ezt a kérdést és választ automatikusan lefordították angol nyelvről.Az eredeti tartalom elérhető a stackexchange oldalon, amelyet köszönünk az cc by-sa 3.0 licencért, amely alatt terjesztik.
Loading...